MUSEA IN VENETIE, BEKIJK MUSEA IN VENETIE DIE JE NIET MAG MISSEN + NIEUWE MUSEUM TIPS

Het bekendste museum in Venetie

is ongetwijfeld het museum van Peggy Guggenheim. In dit Venetie museum kun je één van de mooiste moderne kunst collecties van Italie bekijken. Maar er zijn in Venetie nog een aantal musea die zeer zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Speciaal voor mijn website Ontdek Venetie heb ik een aantal van deze musea bezocht. Erg onder de indruk was ik bijvoorbeeld van het glas museum Venetie wat gevestigd is op het eiland Murano. In dit museum kun je een zeer uitgebreide collectie murano glas bekijken. . Een ander museum in Venetie wat ik je zeker kan aanraden is het Storico Navale museum. Hier zijn verschillende topstukken zoals een antieke gondel en een prachtige modellen van antieke boten te zien.
Nieuw op Ontdek Venetie ! De 5 leukste musea van Venetie. Van modern art tot 70 zalen historie over Venetie. Je leest er alles over op Ontdek Venetie.
BIJZONDERE VENETIE RONDLEIDINGEN BOEK JE ONLINE VIA VIATOR AL VANAF 27 € PER PERSOON.
GUGGENHEIM MUSEUM VENETIE

Het Peggy Guggenheim museum in Venetie

is één van de musea in Venetie die je zeker bezocht moet hebben. Hier heeft de Amerikaanse miljonaire Peggy Guggenheim na haar dood één prachtige collectie moderne kunst achtergelaten. Hier geniet je in de prachtige ambiance van haar Palazzo van bijvoorbeeld van schilderijen van Chagal. In de schaduwrijke binnentuin van het Guggenheim museum staan verschillende sculpturen tentoongesteld. Het Guggenheim museum ligt aan de Dorsoduro 701 Venetie
Loop ook even binnen in de museum-winkel van het Peggy Guggenheim museum. Hier vind je hele leuke design kado's en prachtige kunstboeken. Ben je op zoek naar een mooi item voor an de muur. Bekijk dan de grote collectie kunstposters ! Sluit het bezoek aan het museum af met een lichte lunch in het café van het Guggenheim museum.
(TIP) In de tuin van het Guggenheim museum kun je in de wensboom van Yoko Ono een kaartje hangen met jouw aller- grootste wens.
OP ZOEK NAAR EEN HOTEL MET UITZICHT OP HET CANAL GRANDE. BEKIJK MIJN 10 FAVORIETE HOTELS

HET BIJZONDERE VENETIE MUSEUM CA REZZONICO

Het Ca Rezzonico museum Venetie is gevestigd in een werkelijk schitterend Venetiaans palazzo wat direct aan het CANAL GRANDE ligt. Dit Palazzo-museum ademt één en al historie en was vroeger eigendom van één van machtigste families van oude Venetie. Tegenwoordig is het museum eigendom van de venetiaanse overheid en wordt hier een belangrijke collectie van oude venetiaanse meesters zoals van de beroemde schilder Tiepolo, tentoongesteld. Naast de uitgebreide kunstcollectie is ook het palazzo wat nog veel barokke details kent de moeite waard om te bezichtigen. Het museum ligt aan het Dorsoduro 3136 Venetie.
In de nieuwe anekdotische reisgids maak je op een heel andere wijze kennis met Venetie. Leuke reis-gids met veel museum tips. Te koop bij BOL >>
IN HET CORRER MUSEUM LEER JE DE HISTORIE VAN VENETIE GOED KENNEN
Een museum in Venetie waar je van alles te weten komt over de historie van Venetie is het beroemde Correr museum
. De collectie van het Correr museum laat je kennismaken met zeven eeuwen Venetie en is één van de meest uitgebreide colllecties van Italie. Er zijn prachtige schilderijen van oude venetiaanse meesters te zien, maar ook veel historische manusscripten en een zeer imposante collectie miniaturen. Indrukwekkend vond ik ook de grote verzameling oude munten en andere betaalmiddelen uit Venetie. Het leuke van Correr Museum Venetie is dat je in dit museum een goede indruk krijgt hoe het leven er vroeger in Venetie uitzag. Door de centrale ligging van het museum op het beroemde San Marco Plein is dit museumbezoek goed kombineren met een middagje shoppen of om één van de vele andere bezienswaardigheden in venetie te bezoeken.
Het Correr Museum kijkt uit over het SAN MARCO plein. Voor meer info over dit bijzondere museum in Venetie kun je terecht op www. correr.visitmuve.it
MERLETTO MUSEUM (AANRADER)
Een bijzonder museum in Venetie is het Merletto museum
op het Eiland Burano. In dit vorig jaar prachtig geresteureerde museum kun je nu één van de grootste collecties handwerkkunst en het kant die Burano wereldberoemd heeft gemaakt, bekijken. Leuk adres. Ook veel historische foto's van Venetie en BURANO in de collectie. Naast het museum is hier ook de handwerkschool gevestigd. Adres: van het museum ; Piazza Galupi Buranno
Bij mooi weer kun je net als vroeger in de straten rondom het museum Merletto de vrouwen van Burano vor hun gekleurde huizen zien kantklossen.
TIP ! BEKIJK OOK MIJN NIEUWE REPORTAGE OVER HET BEROEMDE JOODSE GHETTO VAN VENETIE
Op een prachtige lokatie in een voormalig graanpakhuis is nu het Venetie museum Storico Navale gevestigd. Een welliswaar minder bekend museum in Venetie, maar absoluut een aanrader ! In dit Venetie museum kun je kennis maken met de historie van de venetiaanse zeevaart. Je vindt hier oude scheepsmodellen en een antiek geheel gerestaureerde antieke gondel (bucintoro) die heel vroeger werd gebruikt voor het huwelijk van de Doge.
Museum Storico Navalla is een must als je meer wilt weten over de scheepvaart van Venetie. Bijzondere collectie van oude schepen en historische gondels !