HET DOGENPALEIS IN VENETIE. HET MOOISTE PALEIS VAN VENETIE

Het Dogenpaleis blijft één van de hoogtepunten van iedere Venetie Stedentrip. Maak kennis met het Venetie van vroeger en het leven van de Dogen.
HET DOGENPALEIS IS ÉÉN VAN DE BELANGRIJKSTE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN VENETIE
Het Dogenpaleis, ofwel het Palazzo Ducale, is niet één van de populairste bezienswaardigheden van Venetie. Niet zonder reden ! Want

het Dogenpaleis

ligt werkelijk prachtig direkt aan het San Marco plein en kent een rijke gotische bouwstijl met veel bijzondere details. Als je het Dogenpaleis betreed, wordt je verrast door de pracht en praal die zo kenmerkend is voor dit bijzondere Palazzo. Één en al historie ! Tip! Vanuit de bovenste verdieping maak je de mooiste foto's. Voor mij is een bezoek aan het Dogenpaleis iedere keer een bijzondere ervaring. Dagelijks geopend vanaf 9uur.
Beklim op de binnenplaats van het Dogenpaleis de beroemde trap Scala Dei Giganti. Deze grootste trap werd in de 15de eeuw naar een ontwerp van Ricci, speciaal gebouwd om de vele staatshoofden in het Dogenpaleis te kunnen ont- vangen Ook werden de leiders van de republiek Venetie hier vroeger gekroond.
Erg indrukwekkend zijn de vele beelden die in en rond het Dogenpaleis kunt bekijken. De bekendste standbeelden zijn die van Neptunus en Mars.
ONTDEK HET DOGENPALEIS ONDER LEIDING VAN EEN GIDS

Er worden in het Dogenpaleis verschillende rondleidingen georganiseerd

. Erg leuk is de stadswandeling door de steegjes van Venetie die Viator dagelijks organiseert. Onder leiding van een gids verken je eerst San Marco district om vervolgens een uitgebreide rondleiding te krijgen door het Dogenpaleis. Je brengt ook een bezoek aan de cel van Casanova en de martelkamers in het Dogenpaleis. Het voordeel van de rondleidingen van Viator vind ik dat je de wachtrij, die in drukke periodes tot wel 2 uur kan oplopen, gewoon overslaat. Bekijk de bijzondere rondleiding door het Dogenpaleis op de website van Viator >>>
Deze roman is een must voor iedereen die meer wil weten over de cultuur en historie van Venetie. Nieuw niet overal meer te koop, WEL GEZIEN BIJ BOL>
De historie van het paleis van de doge is een heel bijzondere. Vroeger was Venetie namelijk niet veel meer dan een uitgebreid moeras met een aantal kleine eilandjes. Maar Venetie groeide uit,, vooral door de handel in specerijen, stoffen en oosterse producten, tot een belangrijke republiek die zich uitstrekte tot het alpengebied. Het Venetie van toe profileerde zich steeds meer als een machtige republiek.

Het Dogenpaleis was het centrum van de republiek venetie

. In de imposante Sale Del Senato in het Dogenpaleis, die nu opengesteld is voor het publiek vergaderden de dogen en werd republiek Venetie bestuurd. De Sale Del Senato is één van rijkst gedecoreerde zalen van het Dogenpaleis met prachtige muurschilderingen. Centraal in deze zaal hangt ook het beroemde schilderij "De overwinning van Venetie " Dit werk van de schilder Tintoretto dateert uit 1581 en visualiseert de kracht van Venetie. Het is een zeer propagandistisch werk waarop mythologische figuren zeevruchten aanbieden aan Venetie. In het Dogenpaleis zijn bijna alle zalen vrij toegankelijk en ook de persoonlijke vertrekken van de Doge zijn te bezichtigen.
Ontbijten met uitzicht op het prachtige Dogenpaleis. HOTEL CONCORDIA is het enige hotel in Venetie met zo'n unieke liggng. Niet goedkoop, wel bijzonder.
OP DE BINNENPLAATS VAN HET PALEIS WERDEN VROEGER NIEUWE WETTEN AANGEKONDIGD
Vanuit de hoofdingang van het Paleis van de Dogen
die zo rond 1438 door de kunstenaarsfamilie Buon werd ontworpen bereik je de grootste binnenplaats. Van hieruit heb je prachtig zicht op de 3 immense vleugels van het Dogenpaleis en de bekende trap ( Scala Dei Giganti ) Op de binnenplaats werden vroeger de petities voorgelezen en werden nieuwe wettten aangekondigd. Erg mooi zijn ook de 2 fraai gedecoreerde waterputten.
Houd rekening met lange wachttijden bij de kassa van het Dogenpaleis. Tip: Plan je bezoek vroeg in de ochtend, dan valt het met de drukte vaak nog mee.
BEKIJK DE OFFICIELE WEBSITE VAN HET DOGENPALEIS MET VEEL PRACHTIGE FOTO'S EN ALLE INFO
Tip! Als je meer wilt weten over de historie van Venetie, kombineer dan jouw bezoek aan het Dogenpaleis met Museum Correr Het Correr museum ligt op het San Marco plein, schuin tegenover het Dogenpaleis en heeft een unieke collectie historische voorwerpen uit Venetie. Ook kun je hier kennismaken met oude Venetiaanse kunst. De moeite waard! Meer info over het Museum Correr op mijn nieuwe pagina Musea in Venetie >>>
Sluit de ochtend af met een heerlijke cappuccino of bestel een originele italiaanse lunch op het leuke terras van het bekende Cafe Florian.
GEZIEN BIJ KRAS REIZEN. NIEUW AANBOD ITALIE REIZEN